Jale Kasırga

Jale Kasırga

OBJEKTİF BAKIŞ
[email protected]

BEŞ DAŞ OYUNCULARI

25 Nisan 2024 - 08:48

5 DAŞ OYUNCULARI
Beş ( 5 ) daş oyununu bileniniz var mı ?
Küçüklüğümüzün en masrafsız ve keyifli oyunu idi !
Bayılırdık oynamaya,
Yerel seçimlerin sıcak atmosferi ve karabulutları yavaş, yavaş dağılırken,‘’ Beş Daş ‘’ oyuncuları da yava, yavaş yerlerini almaya ve mevzilenmeye başladılar şu günlerde.
………………………
Ak Parti CHP kazanmadı, Milletimiz bize mesaj verdiği için sonuç böyle oldu !
CHP ( ki Ana Muhalefet ) demiyorum ben, Merkezde AKP yerelde CHP iktidarlar çünkü !
Her iki partide rahat şu günlerde , rahatsızlık yavrularda !
……………………….
Kitabın ortasından başlayım da fazla kafa ütülemeyim.
Şu 78. Yılını geride bırakan, Türkiye’nin en eski partisiyiz deyip kasım / kasım kasılan Demokrat Parti yöneticileri ne diyorlar mevcut durumlarına ?
Bazıları ileri gider övünür, bizimkileri hep geri vitesle gider öğünür, bizimkiler diyorum çünkü bende Demokrat Parti kökenli bir Ailenin çocuğuyum.
Bakarmısınız 31 Mart 2024 Yerel seçim sonucu DP’nin  Türkiye geneli toplam sonucu ; %0,2 = 92.166
Bravo, Alkış hem de kesintisiz alkış !
Şaşırdınızmı ?
Ben şaşırmadım ! Sayın Genel Başkan sandığa gitmeden olayın şifrelerini; ‘’ Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmayacağız, CHP ‘nin adaylarına destek vereceğiz ‘’ demedi mi !
Allah aşkına Genel Başkan, koca Türkiye’den 92, 000 oy alacaksın ki bu oy Ankara ve İstanbul’da bir Meclis üyesi çıkarmaz ! Sonra da ; CHP’ye destek için aday çıkarmadık gibi yalana sarılacaksın !
Genel seçimlerde neden İki vekil çıkardığının şifresi de ayni mantıkla çözülmüş oldu bu arada, müjdeler olsun.
Sayın Genel Başkan senin taktiklerini ve nirengi noktalarını deşifre eden usta siyasiler, Demokratlar seçim öncesi İl ve İlçe Yönetimlerini bıraktılar, siz ne yaptınız
İzmir, Manisa ve Aydın’daki yandaşlarınız kanalı ile bırakan arkadaşlara ‘’ DÖNEK ‘’ damgası vurdurdunuz değil mi?
Şimdi soruyorum size, Memleketin Afyon’dan İYİ Parti saflarına geçip vekil seçilirken sizde dönmüşmüydünüz ?
………………………….
Neyse gelelim şu ‘’ Beş Daş ‘’ oyununun nasıl oynandığına ve aktörlerine !
Sürünün doğru istikamete girmesi Sürü Çobanının mı ?  Sürü Köpeğinin mi elinde ? diye Orta Asya Türklerimizden bize yadigar bir Ata sözü olduğunu biliyorum,
Kıssadan hisse bu girişimden sonra taşları yavaş, yavaş yerinden bi oynatalım bakalım .
SEÇİMLERDE ;
 Aydın’lı Demokratlar bizi arıyorlar,
Seçimlerde  İl Başkanlığı, Belediye Başkan  adaylarından partiye destek için ne kadar para aldı, aldıkları bağışları  Genel Merkez veya İl Resmi Hesabına mı yoksa kişisel hesaplarına mı yatırttılar. ( Burda bizim görevimiz bizi arayanlara tercüman olmak ) .
 Tamam da neden gündeme getirdik ? bak bunu açık sorabilirim. Sayın Aydın İl başkanım, yüz/yüze şahsınızı tanımam, lakin elimde Aydın Seçim Kurulunun bir alındı belgesi var, Belgenin altında ‘’ Teslim Eden ‘’ bölümünde sizin İsminiz ve İmzanız , Üstelik Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA ) Yetkilisi diye yazıyor. İmza atarken okumadınız mı? okuduysanız nedeni nedir ?
Tabiki cevap hakkınız var .!
Bir zamanlar 12 Eylül sonrası kurulan Halkçı Parti vardı, Genel Başkanı rahmetli Necdet Calp idi, o zamanların Anavatan Partisi Genel Başkanı da rahmetli Turgut Özal idi. 1983 Seçimlerinin en büyük tartışması ‘’ Özal’ın Boğaz köprüsünü satarım. Calp’in sattırmam ‘’ çıkışları günümüze sirayet etmiş olacak ki !
Özal’dan hatıra kalan Demokrat Parti binasını ‘’ SATACAĞIM ‘’ diyen Genel başkan Gültekin Uysal’la GİK üyelerinden kırmızı kart gösterildiği bu günlerde,
Genel Başkan yardımcılığından, Loca’ya GİK Üyeliğine inen, İzmir’imizin  ( X ) hesabından ‘’ Çakallar Sürüsünün başına Küpeli bir kuzu geçirdiler ‘’ yine ‘’ Köpekler istedi ‘’ ifadesini kullanan, Sülün efendi sana soruyorum o çakallar varken sen nerdeydin ? Bahsettiğin köpekler kimler ?
Makalemin ikinci Paragrafında belirttiğim gibi Sürünün başında Çoban’ın kimin olduğunu biliyorsun değil mi? Çoban belli de ! Biri daha var yanında tanıdın mı kim olduğunu ?
Çobandan önce sen bağırıyorsun satalım partiyide yol alalım diye, Bornava ve başka parti binalarımızı sattınız  ‘’ beş daş ‘’ oyuncuları olarak  el birliği ile şimdi sıra genel merkezde sanırım. Ama boşa dudak şapırdatma SATAMAYACAKSINIZ ! Çakallar dediğin Köpek dediğin Demokratlar’ın AH’larından kurtulamayacaksınız.
İzmir’in Sürü bekçisi ‘’K’’nin, ( X ) HESABINA TÜM DEMOKRATLARIN göz atmasını ve bu herifi aranızdan uzaklaştırmanızı değilse bulaşıcılığı size de geçeceğini hatırlatmak isterim.
Şu günlerde Parti yönetimini gençleştireceğiz diye yeni müridler toplamaya çalışan    ‘’ Beş Daş ‘’ oyuncusunun biri de Soma’da dolaşıyor, sakın inanmayın.
Zamanında Güzelbahçe’nin en önemli Müteahhaitlerinden olan, sonra gidip Ankara’da abisinin yanına sığınan,  Genel seçimlerde kazanırsak ‘’ ben Bakan Yardımcısı Olacağım’’ diye hava atıp, Osman Efendi gibi İlçesinden bile Aday çıkaramayan bu orta oyuncusuna da güvenmeyin !
İzmir İl Başkan Yardımcımız yerel seçimlerde emeğin büyük oldu, Osman efendi sana çok güveniyor, yalınız bir hanım efendi vardı ( İBB Adayımız değil ) senin çok üzdüğün ( İYİ ) zamanında, seçim süresince sabrederim diyordu ne oldu ? gönlünü alabildin mi ? Osman efendiye çok yakın dur ! bu meseleyi kaşıyabilir şimdiden seni uyarıyım istedim !
Haaa Osman efendinin ( Çakallar Sürüsü ) Paylaşımında sürüde olanlardanmısın ? İYİ‘lerdenmi ?
Gelelim bizim ‘’ Beş Daş ‘’ ekibimizin  Defans oyuncusuna, Nasıl cep telefonunda dürbününle uzakları hala seyrediyor / seyrettiriyormusun ? Osman efendinin ( X ) hesabındaki paylaşımı ‘’ ÇAKALLAR SÜRÜSÜNDE ‘’ olanlardanmısın sende ?
………………………
Son noktayı Buca’ya bırakalım.
Ne oldu ? Akedemisyenimizi çıkarıp ortada bırakıverdiniz ?
Duyduğuma göre  Buca İlçe Başkanlığı için iki dev ! çarpışıyormuş, biri Afyonlular Derneği başkanı olsun ( Başımızdaki Afyonlu kendi doğduğu ilçeden 2000 küsur oy alamazken) şimdi Buca’ya DEMİR gibi bir Afyaonlu istenirken, Osman K. Karşı çıkıp başka birini istiyor. Eeeee İl Başkanımız ne diyor ?
Ne yapsın ki adamcağız, bence akıllık ediyor, Tepişen Fillerin arasına neden girsin !b
……………………………..
Bizim Patron RD’ye hasta oluyorum, onu hep örnek almaya da devam ediyorum, adamcağızın ‘’ ön sezileri ‘’  o kadar fazla ki, bize yazılı olarak verdiği her şey milimetrik olarak tutuyor. Dün Dava arkadaşlarım dediklerine bu gün ÇAKALLAR SÜRÜSÜ diyen Osman K.’den bizi korumuş ta, zamanında sevgili patronumda şimdi uyanıyoruz .
Önümüzdeki Makalem detaylı olacak, özellikle Dış Kapının Mandalı olup, Osman K. nin ( X ) hesabını redvidleyen (ARK) efendinin Demokrat Partiye gelmeden ne haltlar yediğini bir bayan olarak radarıma alacağım.

Önümüzdeki Makalemde belgeli konuşacağım.

İyi Haftalar dileğiyle
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum