Harun Zeydanlı

Harun Zeydanlı

Farkındamısın
[email protected]

Başlarken

18 Mart 2021 - 09:00

Siyasetin genel tanımı,bir amaç uğruna prensip gereği yönetim sanatıdır. Devlet ise,siyasetin kurumsallaşmasıdır. Siyâset insan merkezlidir. Malumunuz siyaset gündelik hayatımızda kahvede,kafede,iş yerlerimizde,evlerimizde çokça konuşulan ve tartışılan kısacası hücrelerimize dahil nufüz etmesidir. Hal böyle olunca,toplumun siyaset ve siyasetçi algısı merak konusu olmakla beraber sorulması ve araştırılması elzem bir hâle gelmiştir. Kamu oyu araştırmasında  siyaset kavramı değil,siyasetçilerin hepsi olmamakla beraber çoğunluğu sınıfta kalmakta. Toplumun kalbine değil sinirine dokunmaktadır. Olumlu veya olumsuz olan her eylem ve söylemin sebep sonuç ilişkisi vardır. 
****
Benim kanaatimce siyasetçiyi yıpratan makyavelist siyaset anlayışıdır. Makyavelist siyaset düşüncesinde ahlâk siyasetin içinde gizlidir. Hedefe varmak için herşey mübahtır anlayışı hakimdir. İnsani değerleri hiçbir merkeze almayan hiç bir yapı, kurum,teori kendisine değer katmaz bilakis kendisini değersizleştirir.
Çayın şekeri erittiği gibi, kendisini eritir ve yok eder. Sitemimiz siyaset kavramına değil, makyavelist siyaset düşüncesi ahlâk edinmiş siyasetçiyedir.
Saygılarımla
Araştırmacı- Yazar Harun Zeydanlı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum