RIFAT EMEKÇİ

RIFAT EMEKÇİ

GÖZLEM

Hakkında

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
      Yaşamının herhangi bir safhasında sonradan engellilik olgusu ile tanışan değerli Engelli kişiler; Engeliniz ile ilgili Devlet Hastanelerine başvurarak Engelli Raporlarınızı aldınız.
Engelli kimlik kartlarınız ile Engellilere sunulan faydalanıyorsunuz, tüm hizmetlerden yararlanıyorsunuz.
Kendiniz  veya yakınlarınız adına ÖTV indirimli araçlar aldınız, Engelli Maaşlarından, Bakım yardımlarından  faydalanıyorsunuz.
ANCAK tüm bu hakların nasıl, hangi mücadeleler ile, hangi bedeller ödenerek kazanıldığının farkında mısınız?
 Engelli Derneklerimize üye olmayı düşünüyor musunuz? Hayatınızda herhangi bir Engelli Derneğimizi ziyaret ettiniz mi?
 LÜTFEN bu günlerde en yakınınızdaki Engelli Derneklerimizden birini ziyaret edin. Dernekteki arkadaşlarımızın her türlü imkansızlığa rağmen mücadelelerine tanıklık edin.
 Tam 50 yıldan bu yana engelli hak mücadelesinin içinde olan bir yurttaş olarak bizler hayata gözlerimizi açtığımız yıllarda Engellilik ile tanıştık. Çocukluğumuz, gençliğimiz, yetişkinliğimiz zorluklar içinde ya Hasta hanelerde, ya da evimizde yatarak geçti. Çocukluğumuzu ve gençliğimizi doya doya yaşayamadık.
Sokaklarda, Eğitim Hayatımızda, iş hayatımızda hep engeller ile savaştık, hep ayrımcılık ile mücadele ettik.
 Bu nedenle doğuştan, çocuk yaşlarda veya yetişkinlik, ihtiyarlık döneminde engelli olan tüm insanlar için hak mücadelesinde kurduğumuz Dernekler, Vakıflar, Federasyonlar ve Konfederasyonlar bünyesinde bir aradayız.
Bu hakların elde edilme süreçlerinde, engelliler yasasının yasalaşması süreçlerinde çok mücadele ettik. Yasa Meclise gelip birkaç maddesi geçtikten sonra yeniden genel kurulda görüşülmesi için yoğun mücadeleler verdik. Bu mücadele uğruna çok ağır bedeller ödedik. işimizden, ekmeğimizden edildik. Üzüntüden hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Sivil Toplum örgütlerimizde bile siyasi iktidara yakın arkadaşlarımızın ihanetlerini yaşadık. Çok üzüldük, çok yıprandık. Ama hala daha hak mücadelemizi sürdürüyoruz.
 Engelli yakınları üzerinden Engelli kişinin bir kere bile binmediği, kendi adına alınan aracın rengini bile bilmediği araçlara binen muhteremler sözüm size. Bu haklar zor alınmadı, bizler yaz kış demeden mücadelenin içindeydik. Biz Dernekler çatısı mücadele veren Engelli hak savunucusu kişiler sayesinde o arabalara biniyorsunuz.
 ENGELLİ DERNEĞİ ÜYESİ OLMAYAN GENÇ, YETİŞKİN, YAŞLI DOSTLARIMIZ;
 ÇOK GEÇ DEĞİL BU HAKLARDAN YARARLANAN SİZLERİDE ENGELLİ DERNEKLERİMİZE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ.
 ENGELİNİZ NE OLURSA, YAŞINIZ KAÇ OLURSA OLSUN ÜLKEMİZDE ENGELLİ HAKLARININ DAHA İYİ DÜZEYE GELEBİLMESİ İÇİN, ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜN  MİLYONLARA ULAŞMASI İÇİN SİZLERİN DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR.
 UNUTMAYIN DAHA YAŞANABİLİR TÜRKİYE İÇİN İKTİDARLARI BELİRLEYECEK GÜÇTEYİZ.
          Saygılarımla
          Rifat EMEKÇİ
          Engelli Hakları Savunucusu