Remzi Doğan

Remzi Doğan

EZBERBOZAN
[email protected]

İZMİR DEMOKRAT PARTİ'DE OSMAN KİBAR DÖNÜŞÜMÜ

06 Aralık 2021 - 09:05

Konum İzmir,
Tarih 28 Kasım 2021
Oturulabilir koltuk sayısı 700, yer Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi
Dış salonda ayakta kalanlar çoğunlukta,
Kültür Merkezinin dışarısında Demokrat Parti Otobüsünün dev hoparlöründen yöresel oyun havaları eşliğinde rengarenk , yöresel kıyafetleri ile 7 ilden toplanıp  gelen Yörükler halaya durmuş.
Kıl Çadırlarını kurmuşlar, Folklor ekipleri, omuzlarında Yörük Yağlıkları, keyfiyeler, Davullar, Zurnalar. Salondaki 700 kişilik kalabalığın bir o kadarı da dışarıda iz düşümü var adeta.
Yörükler İzmir’e  Demokratların Otağını kurmuşlar dersek abartılı olmaz sanırım.
Gözleri Kültür Merkezinin ana kapısında,
Kırat’ın genç Süvarisi Gültekin Uysal’ı bekliyorlar,
Başka bekleyenler de var tabi,
30 ilçeden otobüslerle gelen Demokrat Partili İlçe Başkanları ve Delegeler,
Süvarinin Eyer’ine Liderlerinin yanınabindirecekleri İzmir’li Genç Başkanları Serdar Faralya’lıyı kongrede Başkan seçecek Demokratlar.

 Birden kalabalık dalgalanıyor, İzmir’in gök yüzünde bereket olarak yağmaya hazırlanan bulutların gürültüsüne, DEMOKRAT’ların gürültüsü karışıyor.
Beklenen Süvari kalabalığın içerisinden zar/zor güçlükle  ilerleyip, halay çeken, oyun oynayan Yörüklere karışıp, ellerini kaldırıp oynayarak onlara eşlik etmeye başlıyor, hemen yanında Türkiye’nin fenomeni haline gelen Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt oyuna dahil oluyor,


 Devasa Boyuttaki Yörük Çadırına yöneliyorlar, heyecan ve adrenal pik yapıyor adeta.


7 ilin Yörüklerini  bir araya toplayan Folklor ve Dev Yörük Çadırı organize eden, kendisi de Karakeçili Yörüğü olan çiçeği burnunda Demokrat Parti Buca İlçe Başkanı Remzi Doğan ( DEMOKRAT BABA ) Eşi ile birlikte Liderlerini çiçeklerle karşıladıkları gibi, Denizli Buldan’dan özel yaptırdığı, üzerine Gültekin Uysal ve diğer Parti büyüklerinin adı yazılı Yörük Yağlıkları ve Keyfiye’lerini armağan ederken orda bulunan Demokratlardan büyük alkış alıyor.




Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin UYSAL ve beraberindeki heyet, Salona yöneldi,
Salon içerisindeki yüksek oktanlı hoparlörden yükselen ses, adeta kulakları çınlatırcasına ;
‘’ GELİYOR, GELİYOR, KIRATIN SÜVARİSİ GELİYOR ‘’
‘’ DEMOKRATLARIN BİLGE VE GENÇ LİDERİ GELİYOR ‘’ diye sesleniyor.
Mikrofondaki ses, İzmir’de Demokratların duayeni, hayatını yıllarca partisine adamış, DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Varol’un ta kendisi.  Tüm kongre hazırlık aşaması ve salonun yükünü omuzlayan eskimeyen demokrat .
Tüm salon ayakta, gök gürlüyordu adeta, İzmir’li Demokratların yanında , İllerden gelen Demokratlar son yıllarda böyle bir kongre havasını yaşamanın duygusu ile Liderlerini karşılıyorlar.

 DEMOKRAT PARTİ İZMİR KONGRESİNDE  DEĞİŞİMİNŞİFRELERİ DİKKATLERİ ÇEKİYOR
Dev Atatürk, Celal Bayar, Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Gültekin Uysal Posterleri ile donatılan salonda, kongreye gelen Anavatan Partisi son Genel Başkanı Salih UZUN, İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanlarından Burhan ÖZFATURA, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, gibi  misafirlerin gelmesi Demokrat Parti’nin yenilenme ve iktidara yürüyüş hazırlığının ayak sesleri gibi idi adeta.
KÜRSÜYE İLK GELEN İZMİR İL BAŞKANI SERDAR FARALYALI
Önümüzde biz Demokratların büyük ve Zorlu bir mücadelesi var, Ebeveyn olarak biz bu topraklarda doğduk, büyüdük, birilerinin çıkıp ta bize yerli ve Milli değilsiniz demesi kanımıza dokunuyor, ötekileştirilmeyi kabul etmiyoruz, hakarete uğramaktan bıktık, derken, dev ekrana Merhum Süleyman Demirel’in bir söylemini yansıtması salonda alkış yağmuruna tutuldu.
DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL ; ‘’ Devr-i Sabık yaratacağız.
Kongrede uzun bir konuşma yapan Demokrat parti, Genel Başkanı Sayın Gültekin UYSAL’ın   ‘’ Devr-i sabık yaratacağız, Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormayıp, Madalya’mı takacağız sözleri  salonda uzun süre ayakta alkışlanırken,  Deniz Baykal’ın Genç Lider Gültekin Uysal  ile ilgili övgü dolu sözlerinin dev ekrana yansıması salondakilere duygulu anlar yaşattı.
DP MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT ORHAN GENCEBAY’A GÖNDERME YAPTI.
Türk Lirasının Dolar karşısında değer kaybetmesine ‘’ dış güçler ‘’ ve ‘’ faiz lobisi ‘’ ne bağlayan sanatçı Orhan Gencebay’a  ‘’Orhannnn Yazıklar olsun sana, Kula kulluk edene yazıklar olsun. sözleri salondan büyük ilgi gördü.
Demokrat Partililerin İzmir’deki gövde gösterisi sadece Demokratların değil, son zamanlarda arayış içerisinde olan İzmir’lilerinde dikkatini çekerken, yeniden İl Başkanlığını kazanan Sayın Serdar Faralya’lının iki cümlesi de, manşetlere taşındı.
‘’ Başkalarının Demokrat sözlerine gerçek Demokratlar aldanmasın, onlar Dere’yi geçinceye kadar Demokrattır, Dere’yi geçti mi sizi unuturlar ‘’!
‘’İzmir CHP’nin Kale’si diyorlar, Bakın İzmir’in imarını yapan büyüğümüz Burhan ÖZFATURA aramızda,  Osman Kibar ( Asfalt Osman ) Demokrat Partili değilmiydi, o zamanlar İzmir kimin Kale’si idi ?  İzmir’imize imar onların zamanında geldi, İzmir’in Demokratların Kalesi olması kaçınılmaz ‘’.
Remzi Doğan
[email protected]
SAĞLIĞINIZ/VARLIĞINIZ OLSUN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum